Wat is het meervoud van: tosti?

Welke van de volgende vormen is het correcte meervoud van tosti?
tosti's / tosties / tostis

Toelichting

De enige correcte meervoudsvorm van tosti is tosti’s. De apostrof voor de s is nodig om onduidelijkheden te voorkomen.

De vorm tosties wordt ook wel eens gezien, echter is dit een Engelse meervoudsvorm voor woorden eindigend op een -y. Dit is dus absoluut incorrect.

Een tosti is een gegrilde boterham met kaas, en vaak met andere lekkere ingrediënten zoals ham of kipfilet. Een tosti kun je op een heleboel manieren bereiden, zoals in een speciaal tosti-apparaat of gewoon in een pan met een klontje boter. Ik zelf vind de tosti het beste als hij uit de pan komt, maar daar zijn de meningen over verschilt. Ik eet in ieder geval veel tosti’s (zie je, ik gebruik de correcte meervoudsvorm), omdat ik er van kan smikkelen!

One Response so far.

 1. Jan van der Meer schreef:

  Hallo mensen,

  Ik ben Jan van der Meer. IK heb meervoudig meervoud gestudeerd op de Universiteit van Radstadt Du. De meeste mensen kennen mij van de meervouden van rad, stad, vat en euro.

  Het meervoud van tosti nu dan… Tosti heeft meerdere meervouden. Zoals tostie, panini, tostieen en yosti. Deze zijn allemaal juist. In de Nederlandse samenleving is tosti erg bekend. Veel mensen eten het niet omdat de kaas niet lekker is of ze zijn er allergisch voor. Een panini heeft het formaat van meer dan 1 tosti, en is daarom toegerekend als meervoud. tostieen spreekt voorzich. Bijna elk woord heeft een meervoud in deze vorm, de tunigoehki-vorm. Deze komt officieel uit het Nederlands Afrika. Deze is dus ook goed, want Afrika is een Nederlandse kolonie geweest. Yosti hoort erbij, omdat we respect moeten hebben voor de mensen die tosti willen eten, maar dat niet kunnen. Ze lijden dan aan de yosti-ziekte, of in zijn geheel gezegd: Yukonirpooecibaraerchea- ziekte. Deze is ontdekt in Japan, vandaar de lange naam.

  Succes met meerdere meervoudi voor een verslag.

  Groeten,

  Jan van der Meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *